Killi Marjatta (kotikissa, HCS)

Syntynyt syyskuussa / Born in Autumn 2003

Etusivulle  Frontpage   Edellinen sivu / Back  

Killi

Killiä katsellessa Matrixin temput kalpenevat


Meidän tiemme kohtasivat syyskuisena iltana. Killin ja sen sisaruksien pelastavana enkelinä toimi Mari, joka oli koiransa kanssa eläinlääkärissä, kun sinne tuotiin Keravalta kiinniotettu kissaemo ja neljä pentua. Mari otti pikkukisut kotiinsa ja sanoi etsivänsä niille kodit, koska eläinlääkäri olisi joutunut lopettamaan ne löytöeläintalon ollessa täynnä. Vain emolle oli siellä tilaa.

Näin tuli meillekin yksi pennuista; arka ja pelokas tyttökissa. Nimen antaminen ei ollut vaikeata. Pari "killittäviä" pyöreitä silmiä katsoi pelästyneenä meitä. Ensimmäiset yöt Killi maukui kovalla äänellä. Ei auttanut ihmissyli korvikkeeksi emolle ja sisaruksille ja paijaus lohdutti vain hetken. Pikku-Killi vain istui ja maukui sohvan tai sängyn alla. Parin päivän kuluessa pikkuneiti sitten kotiutui ja kotoa Killi ei ole halunnut poistua sen koomin.
Killin bravuureja on juosta ryijystä vauhtia ottaen tollon perässä, ja näyttää sellaisia nopeuden ja notkeuden yhdistelmiä, ettei niihin ole kyetty edes Hollywoodissa.

Killi on hellän huolehtivainen kaikkia perheenjäseniä kohtaan. Ja joka päivä se komentaa "säksättämällä" tollon heittoon.

When Killi plays the tricks in Matrix seems to be quite lame


Our ways crossed one evening in September 2003. The saving angel for Killi and her siblings was Mari who was coincidently visited the veterinary with one of her dogs. At the same time someone brougth female cat with four kittens. Mari took those kittens to live with her in order to find new homes for them. This was because the local animal shelter was full and the kittens would otherwise be put to sleep. Only the mother had room in there.
So one of the kittens came home with us. She was very afraid and missing her siblings. It wasn't hard to find the name for that little round-eyed kitten. (the name "Killi" means a kind of a stare in Finnish language). First nights Killi was under our bed crying loudly. We just couldn't comfort her, no more than few minutes. Little Killi just cried under the bed or sofa. After a few days she finally started to feel like home. Killi hasn't left home except for the veterinary.
Killi's best act is when she runs after a paper ball using the tapestry (which is hanging on our wall). We think that even from an american movie you could not find the same kind of combination of the fastness and agility.

Killi poses Killi is a beautiful cat Killi plays