Killi Marjatta (maatiainen, HCS)

Syntynyt syyskuussa / born in Autumn 2003

Kastraatit / neuters   Etusivulle  frontpage  

Killi

Hellä Killi

Meidän tiemme kohtasivat syyskuisena iltana.
Killin ja sen sisaruksien pelastavana enkelinä toimi Mari, joka oli koiransa kanssa eläinlääkärissä, kun sinne tuotiin Keravalta kiinniotettu kissaemo ja neljä pentua. Mari otti pikkukisut kotiinsa ja sanoi etsivänsä niille kodit, koska eläinlääkäri olisi joutunut lopettamaan ne löytöeläintalon ollessa täynnä. Vain emolle oli siellä tilaa.

Näin tuli meillekin yksi pennuista; arka ja pelokas tyttökissa.
Nimen antaminen ei ollut vaikeata. Pari "killittäviä" pyöreitä silmiä katsoi pelästyneenä meitä. Ensimmäiset yöt Killi itki alkuun kovalla äänellä. Ei auttanut ihmissyli korvikkeeksi emolle ja sisaruksille ja paijaus lohdutti vain hetken. Pikku-Killi vain istui ja itki sohvan tai sängyn alla. Parin päivän kuluessa pikkuneiti sitten kotiutui ja kotoa Killi ei ole halunnut poistua sen koomin.
Killin bravuureja oli nuorempana juosta ryijystä vauhtia ottaen tollon perässä, ja näyttää sellaisia nopeuden ja notkeuden yhdistelmiä, ettei niihin ole kyetty edes Hollywoodissa.

Killi on hellän huolehtivainen kaikkia perheenjäseniä kohtaan. Ja joka päivä se komentaa "säksättämällä" tollon heittoon.


Tender Killi

Our ways crossed one evening in September 2003.
The saving angel for Killi and her siblings was our Mari who was coincidently visited the veterinary with one of her dogs. At the same time someone brougth female cat with four kittens. Mari took those kittens to live with her in order to find new homes for them. This was because the local animal shelter was full and the kittens would otherwise
be put to sleep. Only the mother had room in there.
So we offered home one kitten, Killi. She was very afraid and missing her mom and siblings. It wasn't hard to find the name for that little round-eyed kitten (the name "Killi" means a kind of a stare in Finnish language). First days and nights Killi was under our bed or sofa and crying loudly. After a few days she finally started to feel like home. Killi hasn't left home after that except for the veterinary. Killi's best act younger was when she runs after a paper ball using the tapestry (which is hanging on our wall). We think that even from an american movie you could not find the same kind of combination of the fastness and agility.

Killi poses Killi is a beautiful cat Killi plays